Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2010 09:46 - Арсеанл - Ливърпул 1-0
Автор: liver Категория: Спорт   
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове:
0



Артилеристите" спечелиха трудна победа с 1:0 с гол на Абу Диаби
 
image

Кошмарната серия от 4 сблъсъка с топ-съперника за Арсенал приключи с хепиенд. "Артилеристите" измъкната трудна, но много сладка победа с 1:0 над Ливърпул.


Единственият гол в мача вкара Абу Диаби в средата на второто полувреме. Така след равенството срещу Астън Вила и двете тежки загуби от Челси и Манчестър Юнайтед, Арсенал върна голяма доза от самочувствието си.

Ливърпул от своя страна пък прекъсна серията си от 7 мача без загуба. Освен това "Мърсисайдци" не успяха да дръпнат много пред Манчестър Сити в борбата за 4-то място, който вече е само на точка назад, но има 2 мача по-малко.

Първата опасност пред една от двете врати дойде след центриране от фаул от страна на Ливърпул и топката не бе изчистена веднага, но Алмуня все пак се хвърли и улови.

Арсенал отговори също с центриране от фаул, при което Галас засече с глава, но прати топката над гредата

След тези две разменени положения обаче играта стана много статична и липсваше всякаква острота. Анемично слабият удар на Давид Нгог в 15-та минута олицетворяваше ситуацията много добре.

В средата на полувремето Никлас Бендтнер получи добър шанс. Той бе изведен от Аршавин зад защитата, но доста в страни и не успя да нанесе удар. При продължението на атаката обаче той отново получи топката непокрит в наказателното поле и този път нанесе силен удар, но над гредата.

Две минути по-късно след центриране от фаул топката не бе изчистена добре и Насри стреля от наказателното поле, но топката срещна тяло на защитник.

До този момент опасните положения и за двата отбора идваха предимно от статични положения и Ливърпул също предизвика напрежение след центриране от фаул, на края на което Макси стреля от границата на наказателното поле, но топката рикошира в защитник и излезе в корнер.

Артилеристите очевидно играеха предпазливо, имайки едно на ум какво се случи в предишните два мача. В 33-та минута те бяха допълнително затруднени от контузията на Самир Насри, който трябваше да бъде заменен от Томаш Росицки.

До края на полувремето и двата отбора се дебнеха, като единствено в последната минута Фабрегас опита индивидуален пробив, който обаче завърши със слаб удар.

За щастие на феновете се оказа, че интересните положения са били пазени за второто полувреме, което бе далеч по оживено и интересно.

Още в първата минута Аршавин пробва пробив отляво и опъна мрежата,но от външната страна.

В следващит минути обаче Ливърпул натисна Лукас имаше възможност да стреля от ъгъла на наказателното поле, но бе неточен. В 53-та минута пък гостите направиха страхотна контраатака, при която Стивън Джерард изведе Давид Нгог зад защитата, но точно преди той да натисне спусъка отблизо, Галас направи страхотен шпагат отзад и блокира удара.

Секунди по-късно и Арсенал имаше идентично прекрасно положение, при което Аршавин изведе Росицки непокрит в наказателното поле, но чехът си поведе лошо топката и я подари на Рейна.

Сега бе ред на Арсенал да се активизира и последваха няколко атаки. При една от тях Никлас Бендтнер демонстрира мощта си, като овладя спорна топка пред наказателното поле и успя да чукне от позиция вътре в него, но леко и право в краката на Рейна.

В 65-та минута силно центриране по земя на Клиши се размина с няколко защитника в наказателното поле, Бендтнер чукна назад към Фабрегас и капитанът на Арсенал нанесе страхотен удар, при който обаче топката мина на сантиметри от сглобката на гредите.

Натискът на Арсенал обаче бе сериозен и напълно заслужено "Артилеристите" откриха резултата.Атаката естествено бе започната от Фабрегас, но после Бенднтер игра добре, за да поднесе на Росицки на добра позиция за центриране. Изпълнението на чеха бе чудесно и той намери връхлитащия Абу Диаби, който отблизо засече топката в мрежата.

Малко по-късно отново Диаби стреля от полуволе след центриране от корнер, но високо над вратата.

Ливърпул естествено се опита да отговори и създаде няколко мелета в наказателното поле, но без да се стига до удар.

От своя страна в 83-та минута Арсенал имаше нелошо положение, при което Фабрегас нанесе топовен удар, но топката профуча покрай гредата.

Все пак пет минути преди края гостите можеха да изравнят изненадващо след брилянтна проява на резервата Райън Бабел. Холандецът си поведе технично топката, с което си освободи позиция за стрелба и със истински снаряд прати топката под гредата и Алмуня с върха на пръстите си едва-едва отклони така, че кълбото да тресне напречната греда.

Мърсисайдци финишираха силно, като създадоха още няколко атаки. При една от тях Макси стреля точно във вратата, но леко и не затрудни Алмуня.

Както подобава на подобен двубой, драмата бе висока до последната секунда. В края на 4-минутното продължение дадено от съдията, Ливърпул спечели пряк свободен удар на перфектна позиция. Стивън Джерард стреля, но Сеск Фабрегас в стената протегна ръка и спря удара. Съдията обаче не видя това и даде край на мача. Все пак дори да беше видял нямаше да има дузпа, а само нов фаул, тъй като беше на ръба на наказателното поле.



Арсенал - Ливърпул 1:0

1:0 Диаби 72


Арсенал: Алмуня, Клиши, Вермаелен, Галас, Ебуе, Сонг, Диаби, Насри (33 Росицки), Фабрегас, Бендтнер (82 Саня), Аршавин (68 Уолкът)

Ливърпул: Рейна, Инсуа, Агер, Шкъртел, Карагър (55 Деген), Лукас (78 Бабел), Масчерано, Макси, Джерард, Каут, Нгог

инфо  gol.bg


Тагове:   Ливърпул,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: liver
Категория: Спорт
Прочетен: 24101
Постинги: 18
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930